BASF: Προς ανάπτυξη 5% η διεθνής αγορά πλαστικών

Η BASF αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 5% ετησίως έως το 2015 στην διεθνή αγορά πλαστικών, καθώς αυξάνεται η ζήτηση αλλά και οι χρήσεις του προϊόντος σε νέες εφαρμογές, δήλωσε στέλεχος της εταιρίας ενόψει της παγκόσμιας έκθεσης πλαστικών στο Ντίσελντορφ.

BASF: Προς ανάπτυξη 5% η διεθνής αγορά πλαστικών
Η BASF αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 5% ετησίως έως το 2015 στην διεθνή αγορά πλαστικών, καθώς αυξάνεται η ζήτηση αλλά και οι χρήσεις του προϊόντος σε νέες εφαρμογές, δήλωσε ο John Feldmann, επικεφαλής της μονάδας πλαστικών, καθώς και των μονάδων πετρελαίου και φυσικού αερίου, του κολοσσού στο χώρο των χημικών προϊόντων.

Ο Feldmann έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της BASF ενόψει της μεγαλύτερης έκθεσης πλαστικών στον κόσμο, της Κ2004, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι παρατηρείται βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και άρα αύξηση της ζήτησης για το προϊόν εδικά στις αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές, όπου η BASF κατέχει πολύ καλές θέσεις.

Ο Feldmann υπογράμμισε ότι τα πλαστικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σε όλο και περισσότερες νέες εφαρμογές, όπως στα αυτοκίνητα, όπου βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το πλαστικό αντιστοιχεί ήδη στο 13%του συνολικού βάρους ενός μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτου και το μερίδιό του προβλέπεται να έχει αυξηθεί στο 18% μέχρι το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v