Χαμηλότερα του στόχου 9,5% το ΙΡΟ της Postbank

Ένα σημαντικό κομμάτι από το παζλ των γερμανικών ιδιωτικοποιήσεων μπαίνει στη θέση του σήμερα, καθώς αρχίζει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Postbank αλλά η υποβαθμισμένη τιμή του τίτλου επιβεβαιώνει τις επενδυτικές επιφυλάξεις για τις νέες εισαγωγές και δη τις εισαγωγές πρώην κρατικών επιχειρήσεων.

Χαμηλότερα του στόχου 9,5% το ΙΡΟ της Postbank
Ένα σημαντικό κομμάτι από το παζλ των γερμανικών ιδιωτικοποιήσεων μπαίνει στη θέση του σήμερα, καθώς αρχίζει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Postbank. Ωστόσο η αναθεωρημένη προς τα κάτω τιμή εισαγωγής του τίτλου επιβεβαιώνει τις επενδυτικές επιφυλάξεις για τις νέες εισαγωγές και δη τις εισαγωγές κρατικών επιχειρήσεων.

Οι μετοχές της Postbank πωλήθηκαν στα 28,5 ευρώ, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσόν των 1,55 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Deutsche Post, μητρική της Deutsche Postbank.

Το αρχικό εύρος τιμών για την ιδιωτικοποίηση της Postbank είχε τεθεί μεταξύ 31,5 και 36,5 ευρώ, το, οποίο όμως αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές αρνήθηκαν να τοποθετηθούν σε αυτά τα επίπεδα.

Ετσι, το νέο εύρος τιμών διαμορφώθηκε μεταξύ 28 με 32 ευρώ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Post είχε δηλώσει ότι ελπίζει η μετοχή να πωληθεί στα 31,5 ευρώ.

Η τιμή των 28,5 ευρώ είναι 9,5% χαμηλότερη από εκείνη στην οποία πρόσβλεπε ο Klaus Zumwinkel.

Η Postbank, μονάδα του ταχυδρομικού μονοπωλίου Deutsche Post η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στο κράτος, είναι ο μεγαλύτερος οίκος λιανικής τραπεζικής στη Γερμανία.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα οι μετοχές της γαλλικής κρατικής εταιρίας αερο-ναυπηγικής Snecma, εισήχθησαν επίσης στο χαμηλότερο σημείο της κλίμακας – στόχου.

Αρκετές δε ιδιωτικοποιήσεις που επιχειρούν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να τονώσουν τα έσοδά τους έχουν αναβληθεί την τελευταία διετία καθώς οι χρηματιστηριακές συνθήκες παραμένουν υποτονικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v