Στους αδελφούς Barclay ”περνάει” η Daily Telegraph

Οι δίδυμοι πολύ-εκατομμυριούχοι αδελφοί Barclay κέρδισαν με προσφορά 1,33 δισ. δολ. την λονδρέζικη εφημερίδα Daily Telegraph, λήγοντας την πολύμηνη περίοδο διαμάχης που ακολούθησε την καθαίρεση του Λόρδου Conrad Black από την θέση του CEO του ομίλου ΜΜΕ.

Στους αδελφούς Barclay ”περνάει” η Daily Telegraph
Ο David και ο Frederick Barclay κέρδισαν με προσφορά 1,33 δισ. δολ. την λονδρέζικη εφημερίδα Daily Telegraph και τις αδελφές εκδόσεις της.

Με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας που οργάνωσε η ιδιοκτήτρια του ομίλου, Hollinger International, λήγει η πολύμηνη περίοδος διαμάχης που ακολούθησε την καθαίρεση του Λόρδου Conrad Black από την θέση του CEO του ομίλου Telegraph.

Οι δισεκατομμυριούχοι δίδυμοι αδελφοί Barclays, ιδιοκτήτες μεταξύ άλλων της εφημερίδας Scotsman και του ξενοδοχείου Ritz στο Λονδίνο, γίνονται πλέον οι πέμπτοι κατά σειρά ιδιοκτήτες της εφημερίδας που έχει ”ηλικία” 149 ετών και υποστηρίζει το Συντηρητικό Κόμμα.

Εκτός από την Daily Telegraph, που απολαμβάνει την υψηλότερη κυκλοφορία και θεωρείται από τις πιο σοβαρές εφημερίδες της Αγγλίας, εξασφαλίζουν την Sunday Telegraph και το περιοδικό Spectator.

Με την εξαγορά λήγουν επτά μήνες διαμάχης, που ξεκίνησαν το Νοέμβριο όταν ανακαλύφθηκε ότι ο Λόρδος Black και άλλα στελέχη είχαν λάβει πληρωμές ύψους 32,2 εκατ. δολαρίων χωρίς την έγκριση του δ.σ. του ομίλου. Η διοίκηση καθαίρεσε τον Black, τον περιέλαβε σε προσφυγή ύψους 1,25 δισ. δολ. και έβαλε προς πώληση τους τίτλους του ομίλου.

Πάντως ο Λόρδος Black εξακολουθεί να ελέγχει το 70% των δικαιωμάτων ψήφου της Hollinger International αν και έχει μόνο το 30% των μετοχών της και αναμένεται να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει για να προσπαθήσει να παρακωλύσει την πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v