Wal-Mart: Εργαζόμενες καταγγέλουν διακρίσεις

Τις υποθέσεις τους ως ομάδα μπορούν να προωθήσουν οι γυναίκες εργαζόμενες στην Wal-Mart, οι οποίες ισχυρίζονται ότι έγιναν διακρίσεις εις βάρος τους λόγω του φύλου τους, αποφάσισε ένα εκ των ομοσπονδιακών δικαστηρίων, στο San Francisco.

Wal-Mart: Εργαζόμενες καταγγέλουν διακρίσεις
Τις υποθέσεις τους ως ομάδα μπορούν να προωθήσουν οι γυναίκες εργαζόμενες στην αλυσίδα καταστημάτων λιανικής Wal-Mart, οι οποίες ισχυρίζονται ότι έγιναν διακρίσεις εις βάρος τους λόγω του φύλου τους, αποφάσισε χθες 21/6 ένα εκ των ομοσπονδιακών δικαστηρίων, στο San Francisco.

Αυτό συνιστά την μεγαλύτερη υπόθεση αστικών δικαιωμάτων που πιστοποιήθηκε από δικαστήριο, όπου οι εργαζόμενοι κινούνται δικαστικά σε βάρος του ιδιώτη εργοδότη τους

Ειδικότερα, οι εργαζόμενες της Wal-Mart διαμαρτύρονται για μισθολογικές διακρίσεις και διακρίσεις που αφορούν την προαγωγή τους, από το έτος 1998.

Νυν και πρώην εργαζόμενες στην εταιρία, σε μηνυτήρια αναφορά τους υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι το Bentonville, κατάστημα μέλος του δικτύου της Wal-Mart στο Αρκάνσας, αρνήθηκε σε αυτές τις ίδιες μισθολογικές απολαβές καθώς και ίσα δικαιώματα σε πιθανή προαγωγή τους, σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους.

Η Wal-Mart, σύμφωνα με εκπροσώπους της, προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v