Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Statoil: Από-επενδύει τα πρατήρια καυσίμων

Η νορβηγική Statoil σκοπεύει να απο-επενδύσει και να εισάγει στο χρηματιστήριο την διεθνή αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων, κάνοντας άλλο ένα βήμα για να μειώσει την παρουσία της στην λιανική αγορά καυσίμων.

Statoil: Από-επενδύει τα πρατήρια καυσίμων
Η νορβηγική Statoil σκοπεύει να απο-επενδύσει και να εισάγει στο χρηματιστήριο την διεθνή αλύσίδα πρατηρίων καυσίμων, κάνοντας άλλο ένα βήμα για να μειώσει την παρουσία της στην λιανική αγορά καυσίμων, που έχει χαμηλά περιθώρια κέρδους.

Πολλές μεγάλες πετρελαϊκές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν πωλήσει μεγάλα μερίδια των λιανικών τους επιχειρήσεων, προκειμένου να επικεντρωθούν στους πιο ελκυστικούς χώρους της ανακάλυψης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Statoil δήλωσε ότι ο βραχίονας Energy and Retail που πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο (ίσως στο δ΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους) εξυπηρετεί πάνω από 1 εκατομμύριο πελάτες την ημέρα και λειτουργεί 2.300 πρατήρια βενζίνης σε οκτώ χώρες, καθώς και τα καταστήματα που διαθέτουν λιπαντικά και καύσιμα αεροσκαφών και πλοίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v