Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποίησε το Q4 των Pepsi Bottling και Dow Chem

Τόσο η Pepsi Bottling Group όσο και η Dow Chemical Co. επέστρεψαν σε κερδοφορία σε σχέση με πέρσι και ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ΄τριμήνου.

Ικανοποίησε το Q4 των Pepsi Bottling και Dow Chem
Η Pepsi Bottling Group, η οποία πρόκειται να απορροφηθεί στο τρέχον τρίμηνο από την PepsiCo Inc, ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ΄τριμήνου, καθώς η βελτίωση στην παραγωγικότητα ισοφάρισε τησν ελαφρά μείωση των διεθνών πωλήσεων.

Η μεγαλύτερη εταιρία εμφιαλώσεων των αναψυκτικών της PepsiCo, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 90 εκατ. δολάρια ή 40 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με ζημία 271 εκατ. δολ. ή 1,28 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πλην εφάπαξ δαπανών τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 59 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 43 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση μεγάλης αμερικανικής επιχείρησης στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, η Dow Chemical Co ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη δ΄τριμήνου, καθώς διπλασιάστηκε ο κύκλος εργασιών σε αναδυόμενες αγορές και αυξήθηκαν τα κέρδη από τις κοινοπραξίες.

Τα καθαρά κέρδη του κολοσσού των χημικών προϊόντων διαμορφώθηκαν στα 87 εκατ. δολ. ή 8 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημία 1,55 δισ. δολ. ή 1,68 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πλην εφάπαξ δαπανών, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 18 σεντς ανά μετοχή έναντι 11 σεντς ανά μετοχή που περίμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα αυξήθηκαν 14,9% στα 12,47 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v