Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Obama: 30 δισ. από το TARP σε μικρές τράπεζες

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζητεί να ανακυκλωθούν 30 δισ. δολάρια από τα εναπομένοντα κεφάλαια του TARP για την διάθεση φθηνών κεφαλαίων σε συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες θα κάνουν δανεισμό σε μικρές επιχειρήσεις

Obama: 30 δισ. από το TARP σε μικρές τράπεζες
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Β. Obama θα ζητήσει σήμερα Τρίτη από το Κογκρέσο να ανακυκλωθούν 30 δισ. δολάρια από τα εναπομείναντα κεφάλαια του προγράμματος στήριξης Troubled Asset Relief Program (TARP) σε ένα νέο δανειστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, που θα προσφέρει πολύ φθηνά κεφάλαια σε συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες θα κάνουν δανεισμό σε μικρές επιχειρήσεις.

Το σχέδιο, είναι αυτό που πρωτο-εμφάνισε ο Αμερικανός πρόεδρος τον Οκτώβριο και το παρουσίασε κατά το διάγγελμά του προς το έθνος την περασμένη εβδομάδα.

Προκύπτει επειδή, αν και οι πιστωτικές συνθήκες για τις μεγάλες επιχειρήσεις έχουν βελτιωθεί, οι μικρές εταιρίες συνεχίζουν να αναφέρουν μεγάλα προβλήματα στην εύρεση των κεφαλαίων που χρειάζονται για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.

Καθώς οι μικρές επιχειρήσεις απασχολούν σχεδόν το μισό εργατικό δυναμικό της Αμερικής, η κυβέρνηση φοβάται ότι η συνεχιζόμενη πιστωτική δυσχέρεια συμβάλλει στην υψηλή ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v