France Telecom:Πολύτιμο το ΙΡΟ του ”Χρυσού Οδηγού”

Η France Telecom προσβλέπει σε έσοδα έως 1,79 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίου της μονάδας της ”Χρυσός Οδηγός” στην μεγαλύτερη νέα εισαγωγή που θα πραγματοποιηθεί στο παρισινό χρηματιστήριο από το 2002.

France Telecom:Πολύτιμο το ΙΡΟ του ”Χρυσού Οδηγού”
Η France Telecom προβλέπει σε έσοδα έως 1,79 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίου της μονάδας της ”Χρυσός Οδηγός” στην μεγαλύτερη νέα εισαγωγή που θα πραγματοποιηθεί στο παρισινό χρηματιστήριο από το 2002.

Η μεγαλύτερη εταιρία τηλεφωνίας της Γαλλίας θα πωλήσει μετοχές της Pages Jaunes στα 13,2 με 15,2 ευρώ, δίνοντας στην μονάδα κεφαλαιοποίηση της τάξης των 4,16 δισ. ευρώ.

Η France Telecom θα πωλήσει τουλάχιστον 30% της μονάδας και ενδέχεται να παρατείνει την προσφορά έως το 43%. Οι προεγγραφές θα διαρκέσουν ως τις 6 Ιουλίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom, Thierry Breton, προχωρά σε μείωση των χρεών του ομίλου και επικεντρώνεται στις υπηρεσίας ασύρματης τηλεφωνίας και ταχείας πρόσβασης στο Ιντερνέτ, προκειμένου να αντισταθμίσει τις περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης των παραδοσιακών τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Με τα έσοδα από την πώληση του ”Χρυσού Οδηγού” η France Telecom θα πληρώσει για να αγοράσει το μερίδιο που της λείπει από την επιχείρηση Ιντερνέτ Wanadoo.

Οι πωλήσεις της Pages Jaunes αυξήθηκαν 4% στα 917 εκατ. ευρώ το 2003 και η εταιρία αναμένεται ανάπτυξης της τάξης του 4% με 6% το 2005 και 2006. Το 2003 τα λειτουργικά κέρδη της Pages Jaunes διαμορφώθηκαν στα 334 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να φτάσουν στα 400 εκατ. ευρώ φέτος.

Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν την Pages Jaunes ”μηχανή παραγωγής χρήματος”, καθώς καταλαμβάνει μια ουσιαστικώς μονοπωλιακή αγορά και θα έχει δυνατότητα σημαντικών περιθωρίων ανάπτυξης κερδών εφόσον ανεξαρτητοποιηθεί από την France Telecom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v