Επενδυτικό ”σοκ” λόγω Alitalia, SIA (update)

Εντονο προβληματισμό προκάλεσαν στους επενδυτές η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Alitalia και η προειδοποίηση της SIA για περαιτέρω ζημιές στο 2004 εξαιτίας των τιμών των καυσίμων. Μαζική έξοδος από την μετοχή του ελβετικού αερομεταφορέα.

Επενδυτικό ”σοκ” λόγω Alitalia, SIA (update)
Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών και ομολόγων της Alitalia, του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου του Μιλάνου.

Η εκπρόσωπος του φορέα της ιταλικής αγοράς, Borsa Italian SpA, δήλωσε ότι αναστέλλεται η διαπραγμάτευση όλων των σχετικών χρεογράφων.

Η αναστολή αποφασίστηκε μετά από αίτημα που κατέθεσε ο αερομεταφορέας εν όψει ανακοίνωσης καθοριστικού προγράμματος για το μέλλον του. Οι επενδυτές περιμένουν ότι η Alitalia θα ανακοινώσει την λήψη ενός ακόμη βραχυπρόθεσμου δανείου.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ένταση στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς μάλιστα συνδυάστηκε με την προειδοποίηση κερδών ενός ακόμη ευρωπαϊκού αερομεταφορεά, της Swiss International Air Lines.

Η εταιρία προειδοποίησε ότι το ακριβό κόστος καυσίμων σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα ισοσκελίσει ούτε το 2004, μια ανακοίνωση που προκάλεσε μαζική έξοδο των επενδυτών και βύθιση της μετοχής κατά 6%.

Οσον αφορά την Alitalia, η Deloitte & Touche, ελεγκτικός οίκος του αερομεταφορέα, είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι η Alitalia ίσως οφείλει να μελετήσει το ενδεχόμενο ρευστοποίησης, αφού δεν μπορεί να ελέγξει τις ζημιές της.

Η κυβέρνηση κατέχει 62% της Alitalia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v