Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση προσλήψεων προβλέπουν οι εργοδότες

Τις ελπίδες βελτίωσης της εικόνας της αμερικανικής απασχόλησης στο 2010 επιτείνει νέα έρευνα που δείχνει ότι οι εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ σκοπεύουν να αυξήσουν τις προσλήψεις το 2010.

ΗΠΑ: Αύξηση προσλήψεων προβλέπουν οι εργοδότες
Τις ελπίδες για βελτίωση της εικόνας στην αμερικανική απασχόληση στο 2010 επιτείνει νέα έρευνα που δείχνει ότι οι εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ σκοπεύουν να αυξήσουν τις προσλήψεις το 2010.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η CareerBuilder.com, ιστοσελίδα online απασχόλησης, μεταξύ 2.700 διευθυντών προσλήψεων και αξιοποίησης ανθρωπίνων πόρων, το ένα πέμπτο των Αμερικανών εργοδοτών ή ποσοστό περίπου 20% σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού μόνιμης πλήρους απασχόλησης στο ερχόμενο έτος, που εμφανίζεται αυξημένος σε ποσοστό 14% σε σχέση με το 2009.

Επιπλέον, μόνο το 9% των εργοδοτών δήλωσε πως σκοπεύει να περικόψει τα μισθολόγια το 2010, μέγεθος που είναι μειωμένο κατά 16% από τα επίπεδα του 2009, σύμφωνα με την έρευνα.

"Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει βελτίωση. Ο αριθμός των εργοδοτών που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τους μόνιμους εργαζόμενους είναι αυξημένος σε σχέση με το 2009. Πρόκειται για πολύ καλή εξέλιξη". Αυτό δήλωσε ο κ. Michael Erwin, επικεφαλής σύμβουλος της CareerBuilder.

Πάντως, το 61% των Αμερικανών εργοδοτών δηλώνει ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τα επίπεδα των απασχολουμένων, σε ένδειξη γενικότερης επιφύλαξης.

Το ένα τρίτο των Αμερικανών εργοδοτών σκοπεύει να αυξήσει τις θεσεις εργασίας στον τεχνολογικό τομέα, το 28% στην εξυπηρέτηση πελατών και το 23% στον χώρο των πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v