Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Σε ZEW & τιμές παραγωγού ΗΠΑ η προσοχή

Μπροστά σε πληθώρα σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων βρίσκονται σήμερα οι επενδυτές, από τις οποίες ξεχωρίζουν η ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία και οι τιμές παραγωγού ΗΠΑ.

Αγορές: Σε ZEW & τιμές παραγωγού ΗΠΑ η προσοχή
Μπροστά σε πληθώρα σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων βρίσκονται σήμερα οι επενδυτές, από τις οποίες ξεχωρίζουν η ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία και οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ.

Οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις ξεκινούν στις 9:45 ώρα Ελλάδος με τον πληθωρισμό στη Γαλλία κατά τον μήνα Νοέμβριο, όπου οι αναλυτές προβλέπουν ενίσχυσή του στο 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 0,4% σε ετήσια.

Ακολουθεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον βρετανικό πληθωρισμό τον Νοέμβριο, στις 11:30 ώρα Ελλάδος, με πρόβλεψη ότι παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,2% σε μηνιαία βάση και ότι ενισχύθηκε στο 1,8% σε ετήσια.

Στις 12:00 ώρα Ελλάδος δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία τον μήνα Δεκέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης έχει υποχωρήσει στις 50 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον Νοέμβριο.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδος πραγματοποιείται η ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, με πρόβλεψη ότι ενισχύθηκε στο 0,8% σε μηνιαία βάση και ανέκαμψε ισχυρά στο 1,8% σε ετήσια. Σημαντικό μερίδιο προσοχής θα έχει και η ανακοίνωση στις 16:15 ώρα Ελλάδος για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, με πρόβλεψη ενίσχυσης κατά 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v