Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dubai World: Ετοιμη για πώληση ξένων επενδύσεων

Η Dubai World ίσως να υποχρεωθεί να πωλήσει ξένα περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιοργάνωσης, παραδέχτηκε κορυφαίο στέλεχος των οικονομικών πραγμάτων του Ντουμπάι.

Dubai World: Ετοιμη για πώληση ξένων επενδύσεων
Η Dubai World ίσως να υποχρεωθεί να πωλήσει ξένα περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιοργάνωσης, παραδέχτηκε κορυφαίο στέλεχος των οικονομικών πραγμάτων του Ντουμπάι, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποεπενδύσει επιχειρήσεις για να στηρίξει την holding company.

Ο Abdulrahman al-Saleh, γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας, δήλωσε ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης χρεών 26 δισ. δολ. της Dubai World, η holding company, θα πωλήσει τμήμα των οικονομικών συμφερόντων και επενδύσεων real estate στο εξωτερικό, τα οποία περιλαμβάνουν τα κρουαζιερόπλοια Queen Elizabeth και το καναδέζικο τσίρκο Cirque du Soleil.

Ο κύριος στόχος της αναδιοργάνωσης που θα συμφωνηθεί με τους πιστωτές, είναι να διασφαλιστεί η επιβίωση της Dubai World, η οποία προχώρησε σε μεγάλο δανεισμό για να χρηματοδοτήσει την επέκταση του ομίλου στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v