Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: "Overweight" για ευρωμετοχές το 2010

"Overweight" ειναι η σύσταση της JP Morgan για τις μετοχές το 2010, ενώ προβλέπει περιθώριο ανόδου 20%. Βλέπει άνοδο των κυκλικών κλάδων και προκρίνει τους τίτλους της ηπειρωτικής Ευρώπης.     

JP Morgan: Overweight για ευρωμετοχές το 2010
Σημαντικά περαιτέρω κέρδη προβλέπει για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2010 η JP Morgan εκτιμώντας ότι για τον δείκτη MSCI Europe υπάρχει περιθώριο ανόδου 20%.

Ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου, για την ευρωπαϊκή στρατηγική σε σχέση με τις μετοχές, αναφέρει πως οι επενδυτές είναι πιθανόν επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την ανθεκτικότητα της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά πως η δική του εκτίμηση είναι ότι η ανάκαμψη θα «περπατήσει», με τη βελτίωση στις αγορές εργασίας να επιβεβαιώνει τη διατηρησιμότητα.

Επιπρόσθετα, η εικόνα των πιστωτικών αγορών, των τιμών της αγοράς κατοικίας, των ομολογιακών αποδόσεων και του rebound στην εταιρική κερδοφορία είναι τα θετικά στοιχεία.

Οι συγκλίνουσες προβλέψεις για τα ευρωπαϊκά κέρδη ανά μετοχή των δύο επόμενων ετών κάνουν λόγο για συνολική ανάπτυξη 40%-50%, η οποία κατά την εκτίμηση της JP Morgan είναι επιτεύξιμη.

Ο οίκος εξακολουθεί να εκτιμά πως το 2010 οι κυκλικοί κλάδοι της οικονομίας θα έχουν καλύτερη επίδοση, αν και με ηπιότερους ρυθμούς έναντι του 2009, ενώ προτιμά τις μετοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης έναντι εκείνων της Μ. Βρετανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v