Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμανία: Οι τράπεζες στηρίζουν τις θυγατρικές

Εννέα ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ελληνικές, επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ότι θα στηρίξουν τις θυγατρικές τους στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσαν από κοινού η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Ρουμανία: Οι τράπεζες στηρίζουν τις θυγατρικές
Εννέα ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ελληνικές, επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ότι θα στηρίξουν τις θυγατρικές τους στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσαν από κοινού η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Οι εννέα τράπεζες -πρόκειται για τις αυστριακές Erste, Raiffeisen και Volksbank, τις ελληνικές Eurobank EFG, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, τη γαλλική Societe Generale και την ιταλική UniCredit- διαβεβαίωσαν το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και τη ρουμανική κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσουν την κατάλληλη πολιτική ώστε ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των θυγατρικών τους στη χώρα να φθάνει το 10%.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. «" συνάντηση ήταν επανάληψη ανάλογης συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου και στις 19 Μαΐου, με τις τράπεζες να επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους ότι θα στηρίξουν τις θυγατρικές τους στη Ρουμανία".

Σημειώνεται ότι οι ξένες τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα είχαν συμφωνήσει να στηρίξουν τις θυγατρικές τους, ώστε η Ρουμανία να λάβει δάνειου ύψους 26,5 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., με στόχο να προστατεύσει την οικονομία της από την πιστωτική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v