Κίνα:Επιβράδυνση στη βιομηχανία,αποδίδουν τα μέτρα

Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Μάιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς φαίνεται ότι αποδίδουν τα κυβερνητικά μέτρα περιστολής της δανειακής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνονται οι πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα της Κίνας για αύξηση επιτοκίων.

Κίνα:Επιβράδυνση στη βιομηχανία,αποδίδουν τα μέτρα
Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Μάιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε περιστολή της δανειακής πολιτικής περιορίζοντας την ανάπτυξη στις βιομηχανίες χάλυβα και αυτοκινήτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα της Κίνας για αύξηση επιτοκίων περιορίζονται. Η παραγωγή αυξήθηκε 17,5% από τον προηγούμενο χρόνο, στα 431 δισ. γιουάν μετά από αύξηση 19,1% τον Απρίλιο.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη στο 7% φέτος από το υψηλό επταετίας του 9,1% το 2003.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής αποδίδουν και απομακρύνουν την προοπτική επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής.

Οι ανησυχίες για μια επικείμενη αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια έχουν ασκήσει πιέσεις στις μετοχές της Κίνας και τις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v