Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση κερδών για BT Group & Telefonica στο Q3

Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου τόσο του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου BT Group όσο και του ισπανικού Telefonica, λόγω της αδύναμης πορείας στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πτώση κερδών για BT Group & Telefonica στο Q3
Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου τόσο του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου BT Group όσο και του ισπανικού Telefonica, λόγω της αδύναμης πορείας στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα:

BT Group: Πτώση 29% στα κέρδη γ΄ τριμήνου

Στα 287 εκατ. στερλίνες (475 εκατ. δολάρια) διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου, σημειώνοντας πτώση 29% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η υποχώρηση αποδόθηκε στην αδύναμη πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο κύκλος εργασιών επίσης κινήθηκε πτωτικά διαμορφούμενος στα 5,3 δισ. στερλίνες, έναντι 5,1 δισ. στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Για το σύνολο του 2009 όμιλος αναμένει υποχώρηση του κύκλου εργασιών μεταξύ 3% και 4%, δηλαδή ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμησή του για αποδυνάμωση σε ποσοστό 4% - 5%. Πάντως, προχωρά σε αύξηση του ετήσιου μερίσματός του κατά 5%.

Telefonica: Υποχώρηση 0,6% στα κέρδη τριμήνου

Στο 1,99 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου (με υποχώρηση 0,6%) του δεύτερου μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Ευρώπης, καθώς η ύφεση έπληξε σημαντικά τις δραστηριότητές του στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 5,7%, στα 14,13 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος θα παράσχει ετήσιο για το 2009 μέρισμα 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v