Αύξηση μεταποίησης 0,9% στη Βρετανία τον Απρίλιο

Η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας τον Απρίλιο αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό 1,5 έτους αναβαθμίζοντας την προοπτική νέας αύξησης των επιτοκίων στην συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη.

Αύξηση μεταποίησης 0,9% στη Βρετανία τον Απρίλιο
Η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας τον Απρίλιο αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό 1,5 έτους αναβαθμίζοντας την προοπτική αύξησης των επιτοκίων για τέταρτη φορά από τον Νοέμβριο στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας.

Η παραγωγή του κλάδου μεταποίησης, που συνιστά το ένα πέμπτο της οικονομίας, αυξήθηκε 0,9% κυρίως λόγω της αύξησης της παραγωγής χημικών προϊόντων και μηχανολογικού εξοπλισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο 2002. Οι οικονομολόγοι περίμεναν, βάση έρευνας του πρακτορείου Bloomberg, αύξηση της τάξης του 0,5%. Η βιομηχανική παραγωγή, που περιλαμβάνει επίσης κοινωφελείς υπηρεσίες και ορυχεία, αυξήθηκε 0,7%, με την μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο.

Πολλοί οικονομολόγοι περιμένουν ότι η Bank of England θα αποφασίσει κατά την τακτική συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής την Πέμπτη αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες. Το επιτόκιο repo της ΒοΕ διαμορφώνεται σήμερα στο 4,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v