Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone:Διευρύνει το πρόγραμμα περικοπής κόστους

Στα 4,8 δισ. στερλίνες εκτινάχθηκαν τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου της Vodafone, ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διεύρυνση του προγράμματος περικοπής κόστους κατά επιπλέον 1 δισ. στερλίνες. 

Vodafone:Διευρύνει το πρόγραμμα περικοπής κόστους
Στα 4,8 δισ. στερλίνες εκτινάχθηκαν τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου της Vodafone, από 2,14 δισ. στερλίνες κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στα αποτελέσματα του εξαμήνου του 2008, συμπεριλαμβάνονταν και έκτακτα έξοδα ύψους 1,7 δισ. στερλινών.

Ο κύκλος εργασιών της βρετανικής τηλεπικοινωνιακής διαμορφώθηκε στα 21,76 δισ. στερλίνες, από 19,9 δισ. στερλίνες πέρυσι, λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών καθώς και λόγω εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 2,9% στα 7,46 δισ. στερλίνες, χαμηλότερα των 7,56 δισ. στερλινών που ανέμεναν οι αναλυτές.

«Τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου στηρίζουν τις προσδοκίες μας για προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη που θα κυμανθούν μεταξύ 11 και 11,8 δισ. στερλινών για το σύνολο της χρήσης», δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περικοπής κόστους ύψους 1 δισ. στερλινών αναμένεται να ολοκληρωθεί έναν χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου, ενώ η διοίκηση διευρύνει το πρόγραμμα αυτό κατά επιπλέον 1 δισ. στερλίνες μέχρι το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v