Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Η προσοχή σε πληθωρισμό και ανεργία ΕΕ

Οι ανακοινώσεις των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού αλλά και της ανεργίας στην ΕΕ αποσπούν την προσοχή των επενδυτών. Σημαντικό μερίδιο επικεντρώνεται στον δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.

Αγορές: Η προσοχή σε πληθωρισμό και ανεργία ΕΕ
Οι ανακοινώσεις των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού αλλά και της ανεργίας στην Ε.Ε. αποσπούν την προσοχή των επενδυτών. Σημαντικό μερίδιο επικεντρώνεται στον δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.

Η εκτίμηση της Eurostat για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο δημοσιοποιείται στις 12:00 ώρα Ελλάδος και οι αναλυτές προβλέπουν ότι έχει διαμορφωθεί στο -0,1%. Την ίδια ώρα ανακοινώνεται και η ανεργία στην Ε.Ε. για τον Σεπτέμβριο, με πρόβλεψη ότι ενισχύθηκε στο 9,7% έναντι 9,6% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Στις 14:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ιδιωτικό εισόδημα Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, με εκτίμηση ότι έχει ενισχυθεί κατά 0,1%, ενώ η ιδιωτική δαπάνη έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 0,5%. Σε ό,τι αφορά τον δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ανακοινώνεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Αυτός αφορά στα τελικά στοιχεία για τον Οκτώβριο και η εκτίμηση είναι ότι άγγιξε τις 70 μονάδες.

Σε επίπεδο εταιρικών μεγεθών τριμήνου, σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι εταιρίες Alcatel-Lucent, Chevron, Erste Group Bank, NYSE Euronext, Sanofi-Aventis, The Estee Lauder Companies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v