Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

B.Obama: 3,4 δισ.δολ. για "έξυπνη" ηλεκτροδότηση

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει από στιγμή σε στιγμή πρόγραμμα κρατικής επιδότησης 3,4 δισ. δολ. για την δημιουργία «έξυπνου» δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος.

B.Obama: 3,4 δισ.δολ. για έξυπνη ηλεκτροδότηση
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, θα ανακοινώσει από στιγμή σε στιγμή πρόγραμμα κρατικής επιδότησης 3,4 δισ. δολ. για την δημιουργία «έξυπνου» δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, με το οποίο οι καταναλωτές θα γλιτώσουν χρήματα από τον λογαριασμό τους, θα μειωθούν οι πιθανότητες μπλακ-άουτ και θα μεταφέρεται η ενέργεια που παράγουν ηλιακές και αιολικές πηγές.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι με τα μέτρα θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα θα αναβαθμιστεί το δίκτυο ηλεκτρισμού των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα θα διανεμηθεί με επιδοτήσεις από 400.000 έως 200 εκατ. δολ. που θα δοθούν σε 100 εταιρίες, κοινωφελείς υπηρεσίες, εργοστάσια, πόλεις και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Θα αγοραστούν 18 εκατομμύρια «έξυπνοι» μετρητές, που θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να διαχειριστούν σωστά την διανομή ενέργειας στα σπίτια τους, 700 αυτόματοι υποσταθμοί με τους οποίους θα επιταχύνεται η αποκατάσταση σε περιπτώσεις μπλακ-άουτ και 200 «έξυπνοι μετασχηματιστές» για τις εταιρίες ηλεκτροδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v