Δραστική αναδιοργάνωση στην Barclays

Η Barclays ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 800 θέσεων εργασίας στο διοικητικό επίπεδο, ενώ θα προσθέσει 1.000 ταμίες στα υποκαταστήματά της στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την προσφορά υπηρεσιών στην ευρύτερη πελατειακή βάση.

Δραστική αναδιοργάνωση στην Barclays
Η τρίτη ισχυρότερη τράπεζα της Βρετανίας, η Barclays, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 800 θέσεων εργασίας στο διοικητικό επίπεδο, ενώ θα προσθέσει 1.000 ταμίες στα βρετανικά υποκαταστήματα, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την προσφορά υπηρεσιών στην ευρύτερη πελατειακή της βάση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, πρόκειται για την μεγαλύτερη αναδιοργάνωση που επιβάλλει η τράπεζα εδώ και πολλά χρόνια.

Η ανασύνταξη περιλαμβάνει απομακρύνσεις στελεχών από τις σχετικά καλοπληρωμένες ”μεσαίες” διευθυντικές τάξεις στους κλάδους ανθρωπίνων πόρων, τεχνολογίας πληροφορικής, στρατηγικής κ.α. Πολλές από αυτές τις θέσεις δεν θα αναπληρωθούν.

Αντιθέτως, η τράπεζα θα προσλάβει 1.000 επιπλέον ταμίες και θα αυξήσει τους μισθούς του ταμειακού προσωπικού γενικότερα καθώς ”οι πελάτες σε όλο τον τραπεζικό κλάδο δεν είναι τόσο ικανοποιημένοι όσο θα θέλαμε και μας έχουν υποδείξει ότι νοιώθουν πως δεν απολαμβάνουν την προσοχή που τους πρέπει από το προσωπικό,” όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της τραπεζικής μονάδας του ομίλου, Roger Davis.

Η αύξηση των πελατών της Barclays υπολείπεται των ανταγωνιστών της, όπως η HBOS, που κέρδισε πέρσι περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια επιπλέον καταθέτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v