easyJet: Βουτιά μετοχής λόγω αρνητικών προβλέψεων

Σε αρνητικό ρεκόρ βυθίστηκε η μετοχή της easyJet μετά την ανακοίνωσή της ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και οι μειώσεις στις τιμές εισιτηρίων θα προκαλέσουν συρρίκνωση της κερδοφορίας κατά 4 εκατ. στερλίνες στη φετινή χρονιά.

easyJet: Βουτιά μετοχής λόγω αρνητικών προβλέψεων
Σε αρνητικό ρεκόρ βυθίστηκε η μετοχή της easyJet μετά την ανακοίνωσή ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και οι μειώσεις στις τιμές εισιτηρίων θα προκαλέσουν συρρίκνωση της κερδοφορίας στη φετινή χρονιά.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας φθηνών εισιτηρίων στην Ευρώπη, Ray Webster, το κόστος των καυσίμων θα προκαλέσει συρρίκνωση της κερδοφορίας κατά 4 εκατ. στερλίνες, ενώ ”ο διαρκώς αυξανόμενος ανταγωνισμός στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες θα επιβαρύνει την αύξηση των κερδών”.

Συμφωνα με το ανακοινωθέν, τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας που εδρεύει στην Αγγλία θα ξεπεράσουν τις 52 εκατ. στερλίνες που είχαν ανακοινωθεί για το οικονομικό έτος 2003, εφόσον εκδηλωθεί ”ελαφρά πτώση” στις τιμές του πετρελαίου και υπάρξει σταθεροποίηση στο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η δέσμευση της easyJet να ”προασπίσει με κάθε μέσο” το μερίδιο αγοράς της, που σημαίνει να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση τιμών εισιτηρίων για να κρατήσει τους πελάτες της, ακολουθεί την ανακοίνωση της Ryanair Holdings λίγες μέρες πριν για τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες στην ιστορία της.

Ο CEO της Ryanair δήλωσε μετά την ανακοίνωση των ζημιών ότι περιμένει ”μια σειρά χρεοκοπίες” τις αεροπορικές εταιρίες φθηνών εισιτηρίων της Ευρώπης.

Η μετοχή της easyJet υποχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης 48,25 πένες μέχρι τις 152,5 πένες, στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την εισαγωγή της εταιρίας τον Νοέμβριο 2000. Αυτή την ώρα, έχοντας περιορίσει τμήμα των απωλειών, η μετοχή κινείται στις 162,75 πένες, με απώλειες 19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v