Ζημιές 3 δισ.δολ. στις αεροπορικές λόγω πετρελαίου

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες θα υποστούν ζημιές ύψους 3 δισ. δολ. κατά τη φετινή χρονιά, εάν η τιμή του πετρελαίου κινηθεί στα 36 δολάρια σε μέσο όρο, ανακοίνωσε η ΙΑΤΑ.

Ζημιές 3 δισ.δολ. στις αεροπορικές λόγω πετρελαίου
Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες θα υποστούν ζημιές ύψους 3 δισ. δολ. κατά τη φετινή χρονιά, εάν η τιμή του πετρελαίου κινηθεί στα 36 δολάρια σε μέσο όρο, ανακοίνωσε η International Air Transport Association.

Η διεθνής αεροπορική βιομηχανία θα ισοφαρίσει εάν η τιμή του μαύρου χρυσού κινηθεί με μέσο όρο τα 33 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κατέθεσε ο γενικός διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης των αεροπορικών εταιριών, Giovanni Bisignani, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κλάδου που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη.

Οι αεροπορικές εταιρίες προσπαθούν να συνέλθουν από ζημιές ύψους 30 δισ. δολ. που προκάλεσαν στην τελευταία τριετία η έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων και ο ιός SARS και οι οποίες οδήγησαν ορισμένους αερομεταφορείς, όπως τη μητρική της United Airlines, UAL, σε χρεοκοπία.

Οι τιμές των καυσίμων συνήθως αντιστοιχούν στο 16% του κόστους μιας αεροπορικής εταιρίας. ”Περιμέναμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πρώτη χρονιά κερδοφορίας για τον κλάδο μας στο νέο αιώνα. Αλλά η τιμή του πετρελαίου μπορεί να προσθέσει μέχρι και 1 δισ. δολ. το μήνα στις δαπάνες μας και να αποτρέψει για άλλη μια χρονιά την κερδοφορία,” δήλωσε ο Bisignani.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v