Φιλόδοξη κλίμακα τιμών για το ΙΡΟ της Postbank

Με μια φιλόδοξη κλίμακα τιμών 31,5-36,5 ευρώ ανά μετοχή για τις προεγγραφές στην τραπεζική μονάδα της Postbank, η Deutsche Post ανήγγειλε τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες εγγραφές στη Γερμανία στα τελευταία τρία χρόνια.

Φιλόδοξη κλίμακα τιμών για το ΙΡΟ της Postbank
Η Deutsche Post έθεσε μια φιλόδοξη κλίμακα τιμών της τάξης των 31,5-36,5 ευρώ ανά μετοχή για τις προεγγραφές στην τραπεζική μονάδα της Postbank, καθώς ανήγγειλε τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες εγγραφές στη Γερμανία στα τελευταία τρία χρόνια.

Η κλίμακα, την οποία συμφώνησαν η Deutsche Post και οι τραπεζίτες της Deutsche Bank και Morgan Stanley, αποτιμά την μεγαλύτερη τράπεζα λιανικών τραπεζικών συναλλαγών στα 5,2 με 5,9 δισ. δολ., αρκετά υψηλότερα από τις περισσότερες εκτιμήσεις των θεσμικών αναλυτών.

Η χαμηλότερη τιμή της κλίμακας αποτιμά την Postbank 5% υψηλότερα από την λογιστική αξία της που ανέρχεται στα 4,9 δισ. ευρώ. Η Deutsche Post επιχειρεί να συγκεντρώσει 3 δισ. ευρώ.

Η αξία της Postbank πιέστηκε τον περασμένο μήνα, όταν διέρρευσε memo από την Deutsche Bank, μια από τις τράπεζες που έχουν αναλάβει το ΙΡΟ, στο οποίο η αποτίμηση της Postbank κινείτο στα 4,4 με 5,3 δισ. δολ. Η ευρεία κλίμακα τιμών πάντως που ανακοινώθηκε δίνει περιθώριο για ευνοϊκή αποτίμηση.

Πολλοί τραπεζίτες εκτιμούν ότι η φιλόδοξη αποτίμηση, που υποδεικνύει ότι η Deutsche Post κέρδισε την μάχη με τους τραπεζίτες της, θέτει ερωτηματικά για την επιτυχία του ΙΡΟ, το οποίο θεωρείται πολύ κρίσιμο για την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη γερμανική αγορά.

Η Deutsche Post προτίθεται να πωλήσει το 50% μείον μια μετοχή της Postbank. Η περίοδος προεγγραφών ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου. Η τελική τιμή θα καθοριστεί 19-20 Ιουνίου και η διαπραγμάτευση των μετοχών θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v