Η General Motors επενδύει 3 δισ. δολ. στην Κίνα

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 3 δισ. δολ. στην Κίνα κατά την επόμενη τριετία, με στόχο να τριπλασιάσει την παραγωγή της στα 1,3 εκατομμύρια οχήματα και να εισαγάγει 20 νέα μοντέλα στην ασιατική αγορά.

Η General Motors επενδύει 3 δισ. δολ. στην Κίνα
Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 3 δισ. δολ. στην Κίνα κατά την επόμενη τριετία, με στόχο να τριπλασιάσει την παραγωγή της και να εισαγάγει 20 νέα μοντέλα στην ασιατική αγορά.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, που έχει ήδη επενδύσει 1,6 δισ. δολ. σε τέσσερις κοινοπραξίες κατασκευής οχημάτων στην Κίνα, θα ζητήσει κυβερνητική έγκριση από το Πεκίνο προκειμένου να διευρύνει την παραγωγή της στα 1,3 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2007, έναντι περίπου 530.000 φέτος, καθώς και για να αναπτύξει να έργα κατασκευής κινητήρων.

Στους τελευταίους οκτώ μήνες η General Motors, η Ford Motor, η Volkswagen και η Toyota Motor έχουν αναγγείλει σχέδια επένδυσης περίπου 10 δισ. δολ. στην Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors China δήλωσε ότι τα κέρδη του ομίλου από την κινεζική αγορά πέρσι υπερτριπλασιάστηκαν στα 437 εκατ. δολ. πέρσι, ενώ εκτίμησε ότι η Κίνα πιθανότατα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v