Εισροές στην πλειοψηφία των Α/Κ στις ΗΠΑ

Με εισροές της τάξης των 1,2 δισ. δολ. έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ, λιγότερες από τις εισροές των 1,9 δισ. δολ. στο προηγούμενο διάστημα. Νέα κεφάλαια εισήλθαν και στα ομολογιακά, καθώς και στα διεθνή μετοχικά Α/Κ της αμερικανικής αγοράς.

Εισροές στην πλειοψηφία των Α/Κ στις ΗΠΑ
Με εισροές της τάξης των 1,2 δισ. δολ. έκλεισαν την εβδομάδα μέχρι 2 Ιουνίου τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Carl Wittnebert που διαθέτει το πρακτορείο AFX.

Τα νέα αυτά κεφάλαια ήταν λιγότερα από τις εισροές των 1,9 δισ. δολ. που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εταιρία τονίζει ότι στα μετοχικά αμοιβαία που επικεντρώνονται σε τίτλους ”επιθετικής ανάπτυξης” σημειώθηκαν εκροές της τάξης των 400 εκατ. δολαρίων, με αποτέλεσμα οι εκροές για το σύνολο του Μαΐου να ανέλθουν στα 1 δισ. δολ.

Στην έκθεσή της η εταιρία τονίζει ότι ”από τότε που ξεκίνησε η ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου πριν 15 μήνες, παρατηρήθηκε μόνο ένας ακόμη μήνας εκροών κι αυτός ήταν ο Μάρτιος.”

Στο εξεταζόμενο διάστημα παρατηρήθηκαν εισροές 200 εκατ. δολαρίων στα διεθνή μετοχικά αμοιβαία, όσο και στην προηγούμενη εβδομάδα.

Στα ομολογιακά αμοιβαία των ΗΠΑ παρατηρήθηκαν εισροές 100 εκατ. δολαρίων, μετά από εκροές 1,2 δισ. δολ. στο προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v