”Ψήφος εμπιστοσύνης” από Τρισέ στην ευρω- ανάπτυξη

Την εμπιστοσύνη του στους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζ.Κ. Τρισέ, μιλώντας μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να αφήσει τα επιτόκια του ευρώ αμετάβλητα στο 2%. Ανάπτυξη στο 1,4- 2% και πληθωρισμό στο 1,9- 2,3% εκτιμά η ΕΚΤ για το 2004.

”Ψήφος εμπιστοσύνης” από Τρισέ στην ευρω- ανάπτυξη
Την εκτίμηση ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα παραμείνουν ”ζωηροί” εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ. Κ. Τρισέ, ο οποίος επεσήμανε τη σημαντική βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης των τελευταίων μηνών.

Ο κ. Τρισέ μιλώντας μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ αμετάβλητα, στο 2%, προχώρησε στην ανακοίνωση των αναθεωρημένων προβλέψεων της τράπεζας για τους ρυθμούς ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, όπως είπε, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης εκτιμάται να αυξηθεί με ρυθμό 1,4- 2% το 2004 και 1,7- 2,7% το 2005.

Η ακρίβεια των προβλέψεων αυτών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τρισέ, ”απειλείται” αφενός από τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης των περιοχών εκτός της Ε.Ε. και αφετέρου από τις τιμές των καυσίμων. Οι προβλέψεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό του 2004, κάνουν λόγο για 1,9- 2,3%, ενώ αυτός του 2005 εκτιμάται στο εύρος 1,1- 2,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v