Κατέρρευσε η αεροπορική συμφωνία BA-Swiss

Η εμπορική συμμαχία μεταξύ British Airways και Swiss International Airlines κατέρρευσε, καθώς οι δύο αεροπορικές εταιρίες δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα ”συχνών πτήσεων”. Αυτό σημαίνει ότι η SIA δεν θα συμμετάσχει στην κοινοπραξία Oneworld.

Κατέρρευσε η αεροπορική συμφωνία BA-Swiss
Η εμπορική συμμαχία μεταξύ British Airways και Swiss International Airlines κατέρρευσε, καθώς οι δύο αεροπορικές εταιρίες δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της συγχώνευσης των προγραμμάτων ”συχνών πτήσεων” με τις ”επαγγελματικές πτήσεις.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ελβετικών αερογραμμών ”το σημαντικό κόστος μιας τέτοιας συγχώνευσης και τα προβλήματα που θα επιφέρει, ξεπερνούν τα προβλεπόμενα μακροπρόθεσμα οφέλη. Δεδομένου ότι η κατάρρευση της προτεινόμενης συγχώνευσης σημαίνει παράλληλα ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη οι διμερείς συμφωνίες μεταξύ της ελβετικής και της βρετανικής εταιρίας, η Swiss International Airlines δεν δύναται να συμμετάσχει επί του παρόντος στην συμμαχία Oneworld.”

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν μια φιλόδοξη συμφωνία σύμφωνα με την οποία εντέλει ο ελβετικός αερομεταφορέας θα συμμετείχε στην κοινοπραξία Oneworld στην οποία ηγείται η ΒΑ με την American Airlines.

Η διαφωνία επήλθε όσον αφορά το πρόγραμμα συχνών πτήσεων της SIA, το Swiss TravelClub, το οποίο θα έπρεπε να συγχωνευθεί με το Executive Club της ΒΑ.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην αδυναμία των δύο πλευρών να συμφωνήσουν στην τιμή που θα πλήρωνε η SIA στην ΒΑ για να πάρει πίσω τις προμήθειες από τα μίλια που δεν πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ”συχνών πτήσεων.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v