Στις 9 δισ. στερλίνες η πρόταση Green για M&S

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της μόδας, Philip Green, αποκάλυψε την τελική προσφορά σε ρευστό και μετοχές που πιθανόν να καταθέσει για την εξαγορά της Marks & Spencer, μια προσφορά που αποτιμά την βρετανική αλυσίδα στις 9 δισ. στερλίνες.

Στις 9 δισ. στερλίνες η πρόταση Green για M&S
Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας στο χώρο της μόδας, Philip Green, αποκάλυψε την τελική προσφορά σε ρευστό και μετοχές που πιθανόν να καταθέσει για την εξαγορά της Marks & Spencer, μια προσφορά που αποτιμά την βρετανική αλυσίδα στις 9 δισ. στερλίνες.

Η Revival, το επενδυτικό ”όχημα” του Green προτίθεται να προσφέρει 290 με 310 πένες ανά κοινή μετοχή του ομίλου, συν μερίδιο 25% στην νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί.

Η M&S προσπαθεί να απωθήσει την εξαγορά και έχει μπλοκάρει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ομάδα νομικών του Green, επικαλούμενη σύγκρουση συμφερόντων.

Οι νομικοί σύμβουλοι του μεγιστάνα, η εταιρία Freshfields, αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή κατά της εν λόγω απαγόρευσης. Το αίτημα της M&S έγινε δεκτό με το επιχείρημα ότι η Freshfields είχε προσφέρει υπηρεσίες συμβούλου στο συμβόλαιο της εταιρίας με τον σχεδιαστή George Davies.

Ο επιχειρηματίας έχει επίσης δηλώσει ότι η προσφορά θα εξαρτηθεί από την σύσταση που θα δώσει το δ.σ. της M&S για την εξαγορά, καθώς και από τις οικονομικές πληροφορίες που αναμένει από το συμβούλιο. Ένα από τα ζητήματα για τα οποία ζητά λεπτομερείς πληροφορίες είναι το συμβόλαιο της M&S με τον κορυφαίο της μόδιστρο George Davies.

Ζητά επίσης πληροφορίες για το επενδυτικό πρόγραμμα των καταστημάτων τροφίμων Simply Food, γυναικείων ενδυμάτων Per Una και οικιακών ειδών Lifestore.

Την προτεινόμενη προσφορά θα υποστηρίξουν με 7,5 δισ. στερλίνες οι επενδυτικές τράπεζες του μεγαλοεπενδυτή, στις οποίες περιλαμβάνονται η Merrill Lynch και η Goldman Sachs, ενώ ο ίδιος ο Green θα διαθέσει ρευστό ύψους 1,05 δισ. στερλινών.

Η μετοχή της M&S αντέδρασε με υποχώρηση 3,8% στην ανακοίνωση της πρόθεσης του Green, θεωρώντας ότι η προσφορά δεν είναι αρκετά υψηλή. Και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v