Ευρωζώνη: Σταθερή στο 9% η ανεργία τον Απρίλιο

Σταθερό στο 9% παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο στην ευρωζώνη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά το ποσοστό του Μαρτίου αναβαθμίστηκε κατακόρυφα στο 9% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 8,8%.

Ευρωζώνη: Σταθερή στο 9% η ανεργία τον Απρίλιο
Σταθερό στο 9% παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά το ποσοστό του Μαρτίου υπέστη μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω, ανακοίνωσε η Eurostat.

Η ανεργία Μαρτίου αναβαθμίστηκε κατακόρυφα στο 9% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 8,8%. Τον Απρίλιο 2003, η ανεργία στην ευρωζώνη είχε διαμορφωθεί στο 8,9%, έναντι της αρχικής εκτίμησης για 8,8%.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αναβαθμίσεις στα στοιχεία του Μαρτίου και τους προηγούμενους μήνες αποτελούν ”συνήθη αναθεώρηση” και οφείλονται στο γεγονός ότι η γερμανική οικονομία -η μεγαλύτερη της ευρωζώνης- είναι από τις τελευταίες που ανακοινώνουν τα στοιχεία για την απασχόληση.

Από τα εννέα μέλη της ευρωζώνης που έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία Απριλίου, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη σε επτά και ενισχύθηκε σε δύο –την Γερμανία (9,8% από 9,7%) και το Λουξεμβούργο (4,2% από 4,1%). Δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία για την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε και πάλι στην Ισπανία (11,2%), ενώ ακολούθησαν η Γερμανία, η Γαλλία (9,4%), η Φινλανδία (9,1%), το Βέλγιο (8,5%) και η Πορτογαλία. Τα μικρότερα ποσοστά παρουσίασαν το Λουξεμβούργο, η Αυστρία και η Ιρλανδία (4,5% έκαστη.)

Το ποσοστό ανεργίας στα 15 ”παλαιά” μέλη της ΕΕ διαμορφώθηκε στο 8,1% τον Απρίλιο, αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο (που αναβαθμίστηκε από 8,0%) και τον Απρίλιο 2003. Στους ”25” η ανεργία ως ποσοστό επί του ενεργού δυναμικού διαμορφώθηκε στο 9,1% τον Απρίλιο, αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Μάρτιο (που αναβαθμίστηκε από 9%) και τον Απρίλιο 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v