Ευρωζώνη: Aύξηση τιμών παραγωγού 0,4% τον Απρίλιο

Ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις η αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού της ευρωζώνης τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώθηκε υψηλότερα 0,4% σε σχέση με τον Μάρτιο και 1,4% σε ετήσια βάση. Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 0,7% σε μηνιαία βάση και 1,5% σε ετήσια βάση.

Ευρωζώνη: Aύξηση τιμών παραγωγού 0,4% τον Απρίλιο
Ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις η αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού της ευρωζώνης τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώθηκε υψηλότερα 0,4% σε σχέση με τον Μάρτιο και 1,4% σε ετήσια βάση.

Σε μηνιαία βάση τη μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισαν οι τιμές των ενδιάμεσων προϊόντων. Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 0,7% σε μηνιαία βάση και 1,5% σε ετήσια βάση. Οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν 0,2% ενώ τόσο των διαρκών όσο και των μη-διαρκών καταναλωτικών αγαθών 0,1%.

Κατά τους αναλυτές τα επιίπεδα του δείκτη PPI επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στο πλαίσιο της εκτίναξης των πετρελαίου και θα οδηγήσουν την τράπεζα σε διατήρηση σταθερών επιτοκίων κατά την αυριανή τακτική συνεδρίαση για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v