Μειώθηκαν οι ζημιές της Cable & Wireless

Χάρη στις περικοπές των δαπανών και τις λιγότερες προβλέψεις, οι ζημιές της Cable & Wireless, δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας τηλεφωνίας της Βρετανίας, μειώθηκαν στο β’ οικονομικό εξάμηνο του έτους.

Μειώθηκαν οι ζημιές της Cable & Wireless
Χάρη στις περικοπές των δαπανών και τις λιγότερες προβλέψεις επισφαλειών, οι ζημιές της Cable & Wireless, δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας τηλεφωνίας της Βρετανίας, μειώθηκαν στο β’ οικονομικό εξάμηνο του έτους.

Οι καθαρές ζημίες της επιχείρησης περιορίστηκαν στις 157 εκατ. στερλίνες κατά το εξάμηνο έως τις 31 Μαρτίου, έναντι 2 δισ. στερλινών στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Οι πωλήσεις μειώθηκαν στις 1,73 δισ. στερλίνες από 2,03 δισ. στερλίνες. Οι αναλυτές, βάση έρευνας του πρακτορείου Bloomberg, περίμεναν κέρδη 33 εκατ. στερλινών σε πωλήσεις 1,71 δισ. στερλινών.

Ο διευθύνων σύμβουλος, που ανέλαβε πριν 14 μήνες τα ηνία του ομίλου, ο Francesco Caio, έχει δεσμευθεί κατ’αρχήν να βελτιώσει τις πωλήσεις και τα κέρδη στη βρετανική αγορά αλλά και να αναπτύξει τις επιχειρήσεις στη Τζαμάικα και την Ιαπωνία, μετά την πώληση της ζημιογόνου αμερικανικής μονάδας της, τον Ιανουάριο. Δήλωσε, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα, ότι είναι ικανοποιημένος με την πρόοδο της εταιρίας μέχρι σήμερα.

Η C&W ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει μέρισμα 3,15 πενών ανά μετοχή για το σύνολο του έτους, ενώ παλαιότερα είχε δηλώσει ότι δεν θα αποδώσει μέρισμα για το α’ εξάμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το μέρισμα του β’ εξαμήνου θα διαμορφωθεί στις 2 πένες ανά μετοχή.

Πέρσι τον Ιούνιο, ο Caio δήλωσε ότι μέσα σε τρία χρόνια θα ”αλλάξει ριζικά” την εταιρία και το σχέδιό του βοήθησε την μετοχή της Cable & Wireless να εμφανίσει τα πρώτα ετήσια κέρδη σε τέσσερα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v