Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκά stress tests: Ζημίες 400 δισ. ευρώ

Τα stress tests στις μεγάλες τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν ότι οι οίκοι μπορούν να αντέξουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, αν και σε αυτή την περίπτωση οι ζημίες τους θα ανέλθουν στα 400 δισ. δολάρια.

Ευρωπαϊκά stress tests: Ζημίες 400 δισ. ευρώ
Τα stress tests στις μεγάλες τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν ότι οι οίκοι μπορούν να αντέξουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, αν και σε αυτή την περίπτωση οι ζημίες τους θα ανέλθουν στα 400 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα που μελετήθηκε στο χθεσινό Ecofin.

Την έκθεση είχαν ζητήσει οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από πέντε μήνες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης και με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Ε.Ε. για το 2009 και το 2010, οι μεγαλύτερες τράπεζες της περιφέρειας θα διατηρήσουν τον μέσο όρο κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 "αρκετά πάνω" από το 9%, όπως ανακοινώθηκε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στη Σουηδία.

Στο "χειρότερο" σενάριο ο συντελεστής θα μειωθεί στο 8% περίπου. Σε καμία τράπεζα από τις 22 που μελετήθηκαν δεν προκύπτει πτώση του συντελεστή κάτω από το 6%. Ο ελάχιστος συντελεστής που επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις της Βασιλείας είναι 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v