Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Whitney: Θα "σκοντάψει" η ανάκαμψη στις ΗΠΑ

Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα "σκοντάψει" καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να μειώνουν τον δανεισμό προς μικρές επιχειρήσεις, δήλωσε η "γκουρού" των επενδύσεων κ. Meredith Whitney.

M. Whitney: Θα σκοντάψει η ανάκαμψη στις ΗΠΑ
Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα "σκοντάψει" καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να μειώνουν τον δανεισμό προς μικρές επιχειρήσεις, δήλωσε η κ. Meredith Whitney, η κορυφαία αναλύτρια που είχε κάνει την πρόβλεψη το 2007 ότι η Citigroup θα μειώσει το μέρισμά της, προκαλώντας βουτιά στη μετοχή του οίκου.

"Η πρόσβαση στην πίστωση συνεχίζει να είναι απαγορευτική", δήλωσε η κ. Whitney σε σχόλιό της στην εφημερίδα "Wall Street Journal". Ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόβλημα να λάβουν πίστωση, "οι καιροί ποτέ δεν ήταν δυσκολότερο για τις μικρές επιχειρήσεις", δήλωσε.

Οι μικρές εταιρίες απασχολούν το 50% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ και συνεισφέρουν στο 38% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, τόνισε η κ. Whitney, που ίδρυσε το Meredith Whitney Advisory Group.

Σημείωσε ότι πολλές μεγάλες καινοτόμες εταιρίες, όπως η Apple, η Dell, η McDonald’s και η Starbucks, ξεκίνησαν ως μικρές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v