Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Το βλέμμα στραμμένο στο αμερικανικό ΑΕΠ

Η πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο -τελική καταμέτρηση- λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος της επενδυτικής προσοχής. Εν τω μεταξύ, σε καλύτερο επίπεδο από το αναμενόμενο διαμορφώθηκε η γερμανική ανεργία.

Αγορές: Το βλέμμα στραμμένο στο αμερικανικό ΑΕΠ
Η πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο -τελική καταμέτρηση- λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος της επενδυτικής προσοχής.

Το αμερικανικό ΑΕΠ είναι το μακροοικονομικό στοιχείο που μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις τόσο για την αμερικανική όσο και για τις ευρωπαϊκές αγορές. Η "τελική καταμέτρηση" για την πορεία του στο β΄ τρίμηνο δημοσιοποιείται στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε 1,2% (σε ετήσια βάση) στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι συρρίκνωσης 1% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την πορεία της ανεργίας στη Γερμανία -αφορά στον μήνα Σεπτέμβριο- τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου.

Συγκεκριμένα, σημαντική πτώση της τάξης των 12.000 ατόμων εμφάνισε ο αριθμός των ανέργων στη γερμανική οικονομία τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στα 3,346 εκατομμύρια. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί κατά 20.000.

Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 8,2% από 8,3% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 8,4% του εργατικού δυναμικού.

Επίσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη σημείωσε μεγαλύτερη πτώση απ’όσο αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αυξήσει τα επιτόκια ακόμη, παρά τις ενδείξεις οικονομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, Ο πληθωρισμός υποχώρησε 0,3% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, κατόπιν πτώσης 0,2% τον Αύγουστο, 0,7% τον Ιούλιο και 0,1% τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης τιμών θα υποχωρήσει 0,2% τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v