Ο Philip Green προσεγγίζει (ξανά) την M&S

Ο πολύ-εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Philip Green μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει –για δεύτερη φορά στην 5ετία- πρόταση εξαγοράς της προβληματικής αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Marks and Spencer. Κατέχει ήδη τις ανταγωνιστικές αλυσίδες Arcadia και Bhs.

Ο Philip Green προσεγγίζει (ξανά) την M&S
Ο επιχειρηματίας Philip Green ανακοίνωσε ότι μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει –για δεύτερη φορά στην 5ετία- πρόταση εξαγοράς της προβληματικής αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Marks and Spencer.

Στον δισεκατομμυριούχο Green, ο οποίος με περιουσία 5 δις. δολ. κατέχει την 84η θέση στον κατάλογο Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είναι ιδιοκτήτης των ανταγωνιστικών αλυσίδων Arcadia και Bhs.

Πέρσι, είχε εμπλακεί και στον πόλεμο προσφορών για την αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Safeway. Η μετοχή της M&S αντέδρασε στην ανακοίνωση της είδησης με κατακόρυφη άνοδο.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι η προσφορά του, εφόσον υλοποιηθεί, θα αφορά μετοχές και ρευστό.

Η M&S ελέγχει το 11% της βρετανικής αγοράς ρουχισμού και οι επιχειρήσεις του Green περίπου 10%, οπότε δεν αποκλείεται οι ρυθμιστικές αρχές να διαφωνήσουν με την πρόταση. Τα ετήσια αποτελέσματα του ομίλου έδειξαν ότι οι πωλήσεις της M&S δεν ήταν ικανοποιητικές αφού υποχώρησαν 0,4% στο οικονομικό έτος μέχρι τον Απρίλιο στη βρετανική αγορά.

Η M&S, που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρείτο από τις πιο πολύτιμες επιχειρήσεις της Βρετανίας, τα τελευταία χρόνια υφίσταται έντονες πιέσεις από τον ανταγωνισμό άλλων παικτών, όπως η Next αλλά και τα σούπερ μάρκετ Tesco και Asda.

Ο Philip Green είχε ”βάλει στο μάτι” την M&S και το 1999, όταν προσέλαβε συμβούλους για να μελετήσουν τα υπέρ και κατά μιας προσφοράς για τον όμιλο, αλλά τελικώς αποφάσισε να μην καταθέσει πρόταση. Προτίμησε να προσεγγίσει πιο ”ακριβούς” παίκτες του χώρου και πρόσθεσε στην αυτοκρατορία του τα καταστήματα Miss Selfridge, Top Shop και Dorothy Perkins.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v