Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

K. Warsh: Η Fed θα "αιφνιδιάσει" στα επιτόκια

Η Fed ίσως υποχρεωθεί να αυξήσει τα επιτόκια πριν γίνει προφανής η ανάγκη αύξησης του κόστους δανεισμού και ίσως με μεγαλύτερη ισχύ απ’όσο συνηθίζεται, δήλωσε ο Kevin Warsh, μέλος του Δ.Σ.

K. Warsh: Η Fed θα αιφνιδιάσει στα επιτόκια
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, ίσως υποχρεωθεί να αυξήσει τα επιτόκια από τα τρέχοντα σχεδόν μηδενικά επίπεδα, πριν ακόμη γίνει προφανής η ανάγκη αύξησης του κόστους δανεισμού, δήλωσε ο Kevin Warsh, μέλος του διοικητικό συμβουλίου της Fed.

Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο κ. Warsh τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται «σε κρίσιμη μεταβατική περίοδο, αγνώστου διάρκειας.»

«Η πιστωτική πολιτική πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να ομαλοποιείται πριν καταστεί εμφανές ότι είναι απαραίτητο, πιθανόν με περισσότερη ισχύ απ’όσο συνηθίζεται.»

Ο ίδιος τόνισε ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές προσφέρουν πλέον καλύτερες προγνωστικές ενδείξεις για την εξέλιξη της ανάπτυξης και των πιέσεων στις τιμές, απ’όσο τα παραδοσιακά οικονομικά μεγέθη, και ξεχώρισε τις τιμές των μετοχών και τα credit spreads, ως δύο σημαντικά τέτοια βαρόμετρα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει ενισχυθεί 50% από τα χαμηλά του Μαρτίου και οι επιτοκιακές αποκλίσεις έχουν περιοριστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v