Λιγότερα επισφαλή δάνεια στις τράπεζες ΗΠΑ και ΕΕ

Οι τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα ”βάλουν στην άκρη” 14% λιγότερα κεφάλαια για την κάλυψη των μελλοντικών επισφαλών δανείων. Οι μεγάλοι οίκοι διέγραψαν μέχρι και 5% των δανείων τους μεταξύ 2001 και 2003, σε σύγκριση με το σύνηθες 0,5% που παραγράφουν κάθε χρόνο.

Λιγότερα επισφαλή δάνεια στις τράπεζες ΗΠΑ και ΕΕ
Οι τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα ”βάλουν στην άκρη” 14% λιγότερα κεφάλαια για την κάλυψη των μελλοντικών επισφαλών δανείων, σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων Mercer Oliver Wyman.

Οι τράπεζες στις δύο όχθες του Ατλαντικού προβλέπεται να καταθέσουν συνολικά προβλέψεις ύψους 95 δισ. δολαρίων φέτος, έναντι προβλέψεων 110 δισ. δολ. πέρσι και το ρεκόρ των 125 δισ. δολ. το 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία της νεοϋρκέζικης εταιρίας.

Οι τραπεζικοί όμιλοι όπως η Citigroup, η J.P. Morgan Chase, η Deutsche Bank, διέγραψαν μέχρι και 5% των δανείων τους μεταξύ 2001 και 2003, μετά την χρεοκοπία μεγάλων πελατών όπως η Enron και η WorldCom χρεοκόπησαν.

Οι οίκοι, που συνήθως διαγράφουν περίπου το 0,5% των χρεών πελατών τους κάθε χρόνο, έχουν υποστεί έντονα πλήγματα και αντιμετωπίζουν πλέον την δανειοδότηση με επιφύλαξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v