Μικρή πτώση για γερμανικό Ifo το Μάιο

Υποχώρησε τον Μάιο ο δείκτης Ifo οικονομικού κλίματος στη Γερμανία, καθώς διαμορφώθηκε στις 96,1 μονάδες από 96,3 τον Απρίλιο. Τα στοιχεία θεωρούνται ενθαρρυντικά, καθώς η πτώση ήταν μικρότερη από όση προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ επιπλέον βελτιώθηκαν οι προσδοκίες για την μελλοντική οικονομική κατάσταση.

Μικρή πτώση για γερμανικό Ifo το Μάιο
Υποχώρησε τον Μάιο ο δείκτης Ifo οικονομικού κλίματος στη Γερμανία, καθώς διαμορφώθηκε στις 96,1 μονάδες από 96,3 τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το κορυφαίο οικονομικό ινστιτούτο της Γερμανίας, χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά, καθώς η πτώση ήταν μικρότερη από όση προέβλεπαν οι αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα πέσει στις 96 μονάδες.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η ανάλυση των επιμέρους δεικτών του Ifo, καθώς οι προσδοκίες για την μελλοντική οικονομική κατάσταση εμφανίζονται βελτιωμένες ελαφρώς στις 97,8 μονάδες έναντι αναθεωρημένου 97,7 τον Απρίλιο.

Ο δείκτης που προσμετρά τις απόψεις για τις τρέχουσες οικονμικές συνθήκες υποχώρησε στις 94,4 μονάδες από 94,9 τον προηγούμενο μήνα.

Ο πρόεδρος του Ifo δήλωσε ότι η περιορισμένη πτώση του δείκτη υποδεικνύει ”σταθερή, επιφυλακτική ανάκαμψη.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v