Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας πλήττει τις αγορές

Η κλιμακούμενη διαμάχη στις σινο-αμερικανικές εμπορικές σχέσεις προκάλεσε έντονους φόβους για ζημιά στην παγκόσμια οικονομία και επιφέρει σημαντικές πιέσεις στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας πλήττει τις αγορές
Η κλιμακούμενη διαμάχη στις σινο-αμερικανικές εμπορικές σχέσεις προκάλεσε έντονους φόβους για ζημιά στην παγκόσμια οικονομία, την ώρα ακριβώς που δείχνει να ανακάμπτει από την διεθνή ύφεση, και επιφέρει σημαντικές πιέσεις στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama ανακοίνωσε την επιβολή δασμών για λόγους ασφαλείας στις εισαγωγές ελαστικών από την Κίνα την Παρασκευή αργά το βράδυ και η Κίνα απάντησε σήμερα, ανακοινώνοντας την διεξαγωγή έρευνας για αθέμιτες πρακτικές στις εισαγωγές εξαρτημάτων οχημάτων και πουλερικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εμπορικές «βολές» των δύο δυνάμεων προκαλούν σημαντικές πιέσεις στα χρηματιστήρια, με τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία να καταγράφει πτώση 2,3%, τον Eurofirst 300 στην Ευρώπη 1,2% και σημαντικές πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Οι πιέσεις αυτές οφείλονται στην πτώση των διεθνών τιμών των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v