Λιγότερες εκροές από τα μετοχικά Α/Κ των ΗΠΑ

Περιορίστηκαν οι εκροές των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων στις ΗΠΑ την εβδομάδα έως 19 Μαΐου, ενώ μειώθηκαν οι εισροές στα διεθνή μετοχικά αμοιβαία. Λιγότερες ήταν και οι εκροές από τα ομολογιακά Α/Κ, αλλά συνολικά η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να εμφανίσει ογκώδεις εκροές στον μήνα Μάιο.

Λιγότερες εκροές από τα μετοχικά Α/Κ των ΗΠΑ
Περιορίστηκαν οι εκροές των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων στις ΗΠΑ την εβδομάδα έως 19 Μαΐου. Λιγότερες ήταν και οι εκροές από τα ομολογιακά Α/Κ, αλλά συνολικά ο συγκεκριμένος τομέας αναμένεται να εμφανίσει ογκώδεις εκροές στον μήνα Μάιο.

Οι εκροές από τα αμοιβαία που επενδύουν κατά βάση σε αμερικανικές μετοχές ανήλθαν στα 200 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με εκροές της τάξης των 700 εκατ. δολαρίων την εβδομάδα που προηγήθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CBSMarketWatch που αναμεταδίδει το πρακτορείο AFX.

Οι εισροές στα αμερικανικά διεθνή μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια περιορίστηκαν περαιτέρω κατά 300 εκατ. δολάρια, μετά από μείωση των εισροών κατά 100 εκατ. δολάρια στο προηγούμενο διάστημα.

Στα ομολογιακά Α/Κ εκδηλώθηκαν εκροές 2,3 δισ. δολ., προσθέτως στις εκροές των 3,6 δισ. δολ. κατά την εβδομάδα που είχε προηγηθεί.

Οι αναλυτές του πρακτορείου σημειώνουν ότι ”τα ομολογιακά αμοιβαία οδεύουν προς εκροές της τάξης των 11,3 δισ. δολ. τον Μάιο, ένα μέγεθος που πλησιάζει τις ογκώδεις εκροές των 12,6 δισ. δολ. που είχαν παρατηρηθεί τον Αύγουστο 2003.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v