Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόφαση υπέρ Πορτογαλίας για το online στοίχημα

Συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ελευθερίας παροχής υπηρεσιών έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την απαγόρευση που επιβάλλει η πορτογαλική νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου.

Απόφαση υπέρ Πορτογαλίας για το online στοίχημα
Συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ελευθερίας παροχής υπηρεσιών έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την απαγόρευση που επιβάλλει η πορτογαλική νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η απόφαση αυτή ενδυναμώνει τα επιχειρήματα των κρατικών μονοπωλίων στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και ο ΟΠΑΠ, αίροντας εν μέρει την αβεβαιότητα σχετικά με την διατήρηση των εντός των τειχών κεκτημένων. Ο τίτλος του ΟΠΑΠ ενισχύεται σήμερα, Τρίτη, κατά 3,6% στα 17,9 ευρώ.     

Η σχετική απόφαση αφορά στη νομική διαμάχη μεταξύ του αυστριακού ομίλου online στοιχηματισμού bwin και του πορτογαλικού κρατικού οργανισμού τυχερών παιχνιδιών Santa Casa.

Η Santa Casa ήθελε να ακυρώσει συμφωνία χορηγίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος, η οποία επέτρεπε στην αυστριακή εταιρία να διαφημίσει τα links των ιστοσελίδων της.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, η ευρωπαϊκή νομοθεσία μπορεί να επιτρέψει στις χώρες μέλη τον περιορισμό των ιστοσελίδων με περιεχόμενο τυχερών παιχνιδιών, εάν στόχος είναι η καταπολέμηση της απάτης και εγκληματικών ενεργειών.

Ο τίτλος της αυστριακής εταιρίας online στοιχήματος Bwin, μιας εκ των μεγαλύτερων στην Ευρώπη, υποχώρησε πλέον του 5% μετά την ανακοίνωση της απόφασης. 


Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v