Σε χαμηλό 10ετίας η εμπιστοσύνη των Ιταλών

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία βυθίστηκε τον Μάιο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1993, καθώς οι εξελίξεις στο Ιράκ επιδείνωσαν την ήδη αρνητική ψυχολογία για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης.

Σε χαμηλό 10ετίας η εμπιστοσύνη των Ιταλών
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία βυθίστηκε τον Μάιο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1993, καθώς οι βιαιότητες στο Ιράκ επιδείνωσαν την ήδη αρνητική ψυχολογία για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η στατιστική υπηρεσία Isae μετά από έρευνα σε 2.000 νοικοκυριά, υποχώρησε στο 97,1 που είναι το χαμηλότερο επίπεδα σε μια δεκαετία και πλέον, έναντι 101,6 (αναθεωρημένο μέγεθος) τον Απρίλιο.

Μόνο έξι από τους 27 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Bloomberg περίμεναν πτώση του δείκτη. Τα στοιχεία του Μαΐου είναι τα χειρότερα από το ιστορικό χαμηλό του 93,7 που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο 1993.

Στην έκθεσή της η Isae αναφέρει ότι ”η επιδείνωση της πολιτικής και στρατιωτικής κατάστασης στο πλαίσιο της γεωπολιτικής έντασης, επιβάρυνε τις προοπτικές για το μέλλον και την οικονομία.”

Ο επιμέρους δείκτης που προσμετρά το καταναλωτικό συναίσθημα σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας βυθίστηκε στο 82,9 τον Μάιο από 89,8 τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v