Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβύη: "Τελεσίγραφο" στις ξένες πετρελαϊκές

Η Λιβύη θα απαιτήσει από όλες τις ξένες επιχειρήσεις να διορίσουν Λίβυους διευθύνοντες συμβούλους στις κοινοπραξίες τους, σε μια κίνηση που θεωρείται ένα ακόμη βήμα προς την εθνικοποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Λιβύη: Τελεσίγραφο στις ξένες πετρελαϊκές
Η Λιβύη θα απαιτήσει από όλες τις ξένες επιχειρήσεις να διορίσουν Λίβυους διευθύνοντες συμβούλους στις κοινοπραξίες τους, σε μια κίνηση που θεωρείται ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της εθνικοποίησης της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει επιδώσει οδηγία σε όλες τις εταιρίες με συμμετοχή ξένων, ότι οφείλουν να διορίσουν Λίβυους επικεφαλής, σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός αξιωματούχου ξένης πετρελαϊκής επιχείρησης και ενός δυτικού διπλωμάτη.

Ολες οι ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, περιλαμβανομένων όσων δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό κλάδο, λειτουργούν ως κοινοπραξίες.

Ο δυτικός επιχειρηματίας δηλώνει ότι η εταιρία του έλαβε την οδηγία τον περασμένο μήνα, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς και πότε θα εφαρμοστεί, ούτε αν θα εξαιρεθεί ο πετρελαϊκός κλάδος από την απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v