Σταμάτησε η πτώση πωλήσεων της British Telecom

Η British Telecom, ανακοίνωσε πτώση κερδών 82% στο δ’ τρίμηνο, καθώς τα περσινά στοιχεία ήταν διογκωμένα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Αν και τα αποτελέσματα παραμένουν απογοητευτικά όσο ο όμιλος δεν έχει μονάδα κινητής τηλεφωνίας, τουλάχιστον σταμάτησε η πορεία μείωσης των πωλήσεων, που είχε εκδηλωθεί τα τρία προηγούμενα τρίμηνα.

Σταμάτησε η πτώση πωλήσεων της British Telecom


Το πρώην τηλεφωνικό μονοπώλιο της Βρετανίας, η British Telecom, ανακοίνωσε πτώση κερδών 82% στο δ’ τρίμηνο, καθώς τα περσινά στοιχεία ήταν διογκωμένα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρία κατόρθωσε να σταματήσει την πορεία μείωσης των πωλήσεων που είχε εκδηλωθεί τα τρία προηγούμενα τρίμηνα.

Τα καθαρά κέρδη συρρικνώθηκαν στις 303 εκατ. στερλίνες στο α’ τρίμηνο, έναντι 1,65 δισ. στερλίνες ένα χρόνο πριν, όταν η ΒΤ πούλησε το μερίδιό της στην γαλλική Cegetel. Οι πωλήσεις παρέμειναν σταθερές στις 4,78 δισ. στερλίνες.

Οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, περίμεναν καθαρά κέρδη 327 εκατ. στερλινών και πωλήσεις 4,61 δισ. στερλινών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ben Verwaayen, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την συρρίκνωση στις επιχειρήσεις σταθερής τηλεφωνίας και τις μειώσεις τιμών που έχουν επιβάλλει οι Αρχές.

Η αποεπένδυση της μονάδας κινητής τηλεφωνίας της ΒΤ το 2001, της MMO2, αφαίρεσε από το πρώην μονοπώλιο την ανάπτυξη που τώρα αναζητεί. Στις αρχές της εβδομάδα η ΜΜΟ2 κατέθεσε τα πρώτα ετήσια κέρδη από τότε που ξεχωρίστηκε από την ΒΤ.

Η απουσία αύξησης των πωλήσεων και οι ανησυχίες για τις ρυθμίσεις στις τιμές έχουν επιβαρύνει την μετοχή του ομίλου, που έχει υποχωρήσει 7,8% φέτος μετά από τέσσερις συνεχόμενες ετήσιες πτώσεις.

Οι μόνες μετοχές που έχουν χειρότερη εμφάνιση στον δείκτη FTSE 100 την τελευταία δεκαετία, είναι η ανταγωνιστική Cable & Wireless και η ασφαλιστική Royal & Sun Alliance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v