Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FED: Η ύφεση στις ΗΠΑ τελειώνει

Οι αξιωματούχοι της FED εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η ύφεση τελειώνει αλλά δεν μπορούν να προβλέψουν την ένταση της ανάκαμψης, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της 12ης Αυγούστου.

FED: Η ύφεση στις ΗΠΑ τελειώνει
Οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία έχουν υποχωρήσει "σημαντικά", σύμφωνα με τα στελέχη της Fed, όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά από την συνεδρίαση της 12ης Αυγούστου που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Παράλληλα η διοίκηση της τράπεζα συζήτησε εκτενώς το θέμα που αφορούσε την παράταση ή όχι του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Όπως επισημαίνεται στα πρακτικά τα μέλη της Fed, τα οποία απέφυγαν να "δώσουν" ξεκάθαρες προβλέψεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αν και θεωρούν ότι τα "χειρότερα πέρασαν" για τις ΗΠΑ, εξακολουθούν να είναι συγκρατημένα σε ό,τι αφορά τη δυναμική της ανάκαμψης και φυσικά για την ύπαρξη "κρυφών" κινδύνων που μπορούν να την πλήξουν.

«Τα μέλη της διοίκησης, βασισμένα στα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί αλλά και σε αυτά που έχουν στη διάθεσή τους αλλά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πιστεύουν ότι οι πιέσεις για την οικονομία έχουν χαλαρώσει και θεωρούν ότι η θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης στο β’ εξάμηνο του 2009», τονίζεται χαρακτηριστικά στα πρακτικά.

Προστίθεται, πάντως, ότι η Fed δεν «βιάζεται» να προχωρήσει σε αλλαγές στην νομισματική της πολιτική, διατηρώντας τα ουσιαστικά μηδενικά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v