Η Telefonica Moviles εδραιώνεται στη Χιλή

Η Telefonica Moviles, η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας θα εξαγοράσει την μονάδα κινητής της Telefonica CTC Χιλής προς 1 δισ. δολ., καθώς επεκτείνεται στη Λατινική Αμερική για να τροφοδοτήσει ανάπτυξη των κερδών της.

Η Telefonica Moviles εδραιώνεται στη Χιλή
Η Telefonica Moviles ανακοίνωσε ότι θέλει να εξαγοράσει πλήρως την Telefonica Movil Chile από την Cia de Telecomunicaciones de Chile προς 1 δισ. δολ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moviles, η CTC (τόσο η Telefonica Moviles όσο και η Telefonica CTC είναι μονάδες της Telefonica SA, της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης της Ισπανίας) έχει αποδεχτεί την προσφορά για το 100% της μονάδας ασύρματης τηλεφωνίας, η οποία τελεί υπό τη διοίκηση της Moviles από το 2000.

Η Moviles θα αναλάβει επίσης τα χρέη της Telefonica Movil Chile, τα οποία μέχρι τα τα έλη Μαρτίου ανέρχονταν στα 243 εκατ. δολάρια.

Εκπρόσωπος της Moviles δήλωσε ότι η ισπανική εταιρία σκοπεύει να συγχωνεύσει την μονάδα της Χιλής με το τοπικό δίκτυο ασύρματης τηλεφωνίας της αμερικανικής Bellsouth Corp. σε μια κίνηση που θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο φορέα κινητής τηλεφωνίας στη Χιλή, με 3,6 εκατομμύρια πελάτες και μερίδιο αγοράς 48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v