Επικεφαλής της Fed για πέμπτη θητεία ο Greenspan

Αποδέχθηκε ο Alan Greenspan την ανανέωση της θητείας του, για πέμπτη φορά, στην προεδρία της Federal Reserve, έπειτα από σχετική πρόταση που είχε εκφράσει νωρίτερα ο πρόεδρος Bush. Ο κ. Bush τόνισε πως ο νυν πρόεδρος της Fed έκανε εξαιρετική δουλεία.

Επικεφαλής της Fed για πέμπτη θητεία ο Greenspan
Αποδέχθηκε ο Alan Greenspan την ανανέωση της θητείας του, για πέμπτη φορά, στην προεδρία της Federal Reserve, έπειτα από σχετική πρόταση που είχε εκφράσει νωρίτερα ο πρόεδρος Bush.

Ο κ. Greenspan δήλωσε πως τον τιμά η πρόταση του προέδρου Bush, και εφόσον ο διορισμός του επικυρωθεί από την Γερουσία θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος της Fed.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε τον Alan Greenspan για την θέση του προέδρου της Federal Reserve, για πέμπτη συνεχόμενη θητεία.



Χαρακτηριστικά ο κ. Bush, σε γραπτό του σχόλιο που κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος, τόνισε πως ο νυν πρόεδρος της Fed έκανε εξαιρετική δουλεία.

Σημειώνεται πως η θητεία του 78χρονου κυβερνήτη της Fed έληγε σε ένα μήνα, ενώ η διάρκεια της νέας θητείας ανέρχεται σε τέσσερα έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v