Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε. προς G20: Πολύ νωρίς για απόσυρση μέτρων

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. προβλέπεται να δηλώσουν στην G20 ότι η «στρατηγική εξόδου» από την πολιτική της δημοσιονομικής βοήθειας θα πρέπει να προετοιμαστεί, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για να εφαρμοστεί.

Ε.Ε. προς G20: Πολύ νωρίς για απόσυρση μέτρων
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται να δηλώσουν στην G20 ότι η «στρατηγική εξόδου» από την πολιτική της δημοσιονομικής βοήθειας στις οικονομίες θα πρέπει να προετοιμαστεί, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για να εφαρμοστεί, σύμφωνα με πηγές της Ε.Ε. που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί είναι επίσης πιθανό να ζητήσουν διεθνή συντονισμό στην σταδιακή απόσυρση των παγκόσμιων μέτρων οικονομικής στήριξης, που έχουν στόχο να περιορίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία του πλανήτη.

Οι υπουργοί Οικονομικών των «27» συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες για την προετοιμασία του κοινού ανακοινωθέντος προς τους υπουργούς Οικονομικών της Group of 20, που πραγματοποιεί σύνοδο στις Λονδίνο στις 4-5 Σεπτεμβρίου.

Οι κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη έχουν δαπανήσει τρισεκατομμύρια δολάρια σε πακέτα οικονομικής στήριξης για να πολεμήσουν την ύφεση, προκαλώντας συζήτηση για το πότε και πώς θα αφαιρεθούν εντέλει αυτά τα μέτρα.

Εάν τα μέτρα αποσυρθούν πολύ γρήγορα, οι οικονομίες κινδυνεύουν να «βουλιάξουν» ξανά, ενώ αν αποσυρθούν πολύ αργά απειλούν να τροφοδοτήσουν πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, οι Ευρωπαίοι υπουργοί σκοπεύουν να συζητήσουν στις αρχές του 2010 για την χρονική στιγμή και τα στάδια της στρατηγικής εξόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v