JCF: Οι τεχνολογίες θα πιέσουν τα ευρωπαϊκά telcos

Μείωση των εσόδων των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιριών αναμένει η JCF ότι θα προκαλέσει η είσοδος νέων τεχνολογιών, όπως η τηλεφωνική συνομιλία μέσω internet (Ipv6). Αλλάζει τη σύστασή της σε ”ουδέτερη” από ”θετική” για τον κλάδο, ενώ εκτιμά ότι είναι δίκαια αποτιμημένος.

JCF: Οι τεχνολογίες θα πιέσουν τα ευρωπαϊκά telcos
Την εκτίμηση ότι η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην τηλεπικοινωνία, όπως η συνομιλία από σταθερό σε σταθερό τηλέφωνο μέσω internet θα αλλάξουν τη δομή του κλάδου, εκφράζει η JCF σε σχετικό της report για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες.

Η JCF αναφέρει ότι οι περισσότερες από τις εταιρίες που πάλευαν τα τελευταία χρόνια να δαμάσουν το χρέος τους τα έχουν ήδη καταφέρει, έχοντας επιστρέψει σε κατάσταση υγιών οικονομικών μεγεθών

Η πρόοδος αυτή των τηλεπικοινωνιακών εταιριών εκτιμάται ότι είναι σε μεγάλο βαθμό αποτιμημένη από τις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ για τη συνέχεια αναμένεται να υπάρξει ένταση των τάσεων συσσώρευσης.

Η είσοδος του Ipv6 της τεχνολογίας δηλαδή μέσω της οποίας οι συνομιλίες θα μπορούν να διεξάγονται και μέσω internet και κάθε κομμάτι τεχνολογικού- τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (fax, PC, κλπ) θα έχει όχι ξεχωριστές IP διευθύνσεις, αλλά μία, θα περιορίσει τα έσοδα των εταιριών, χωρίς να τους δώσει ως αντάλλαγμα άλλα έσοδα, όπως η κινητή τηλεφωνία.

Αναφερόμενη στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η JCf τονίζει ότι οι ρυθμιστικές αρχές επέλεξαν να προωθήσουν τον ανταγωνισμό σε κάθε χώρα ξεχωριστά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα κάθε μία από αυτές να προωθεί τον δικό της, ”εθνικό πρωταθλητή”.

Μέχρι τώρα, αναφέρεται, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίστηκαν απρόθυμες να ενσωματώσουν στην εθνική τους νομοθεσίας διατάξεις που αφορούν το ρυθμιστικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Αυτό, όπως αναφέρει η JCF, αναμένεται να αλλάξει στη συνέχεια, καθώς ήδη η Κομισιόν έχει βάλει στο στόχαστρό της 8 χώρες, στων οποίων τον κυρίαρχο παίκτη σχεδιάζει να εστιάσει, αναγκάζοντάς τον σε κάθε περίπτωση να συμμορφωθεί.

Ο οίκος αλλάζει την σύστασή του για τον κλάδο από ”θετική” σε ”ουδέτερη”, ενώ εκτιμά ότι είναι δίκαια αποτιμημένος, παραμένοντας ευαίσθητος σε κάθε αλλαγή του ύψους των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v